kolmapäev, 30. märts 2016

Tervislik eluviis

Oh...suveks saledaks...kõlab iga teise inimese suust. Ma olen ka millalgi olnud üks neist kuid minus muutus midagi, mis on veelgi olulisem, nimelt muutsin oma eluviisi ja ainult see muutus on teekond tervislikuma minani. Inimene ei suuda dieeti pidades kaua sellel rajal püsida, lõpuks võidutsevad isud ja mugavus, mis hiilivad iga nurga peal. Tervislik eluviis ei koosne ainult toidust ja trennist, oluliseks peaks pidama ka vaimset tervist, eluterveid suhteid ja eneseteostust. Kui miski on paigast ära, siis see kajastub tihti ka kehal. Sellega seoses usun, et soov midagi muuta...peab tulema inimese enda seest. Kedagi ei saa sundida, vabandused on enesepettus, kõik on võimalik kui ikka väga tahta.

Ma siiani mõtlen, millest alustama peaks, kas kehast või vaimust. Muidugi oleks kõige parem seejuures tasakaal luua nende vahel, aga see on raske...seetõttu võiks vaimne valmisolek enne olla. Algab kõik otsusest, ma ei ole endaga rahul, ma teen siis selle muutmiseks midagi. Otsus vastu võetud, tuleks kasvõi kirja panna, mis sa enda juures muuta tahad:

1. tervislikum toit
2. rohkem trenni
3. parem meeleolu

Ja teate, kahe esimesega kaasneb kolmas... ;)  Seejuures ei tasu olla sinisilmne, et ülejäänud elu ongi tõusvas trendis, eks seal on ka langusperioode, kus stress või muud asjaolud su kehale jälje jätavad ja oma eesmärkidest on raskem kinni pidada, aga kõik on võimalik. Inimesed peaksid eelkõige kuulama oma keha kui see on väsinud, siis puhkama jne. Kas me seda teeme...on iseasi. Aga enda elu muutsin toitumise ja trenniga, alguses oli raske muutustega toime tulla - jumal kui palju ma sööma pidin. Nüüd võin öelda, et korrapärane toitumine on saleduse võti - on öeldud, et 80% toit ja 20% trenn (osakaalud ei ole päris meeles) kuid nii see ongi, kui liigud vähem, siis pead korrigeerima ka toitumist või vastupidi. Ja kindlasti on vajalikud patupäevad, kus süüakse seda mida hing ihkab, muidugi mõistlikes kogustes :) Trenn annab hea enesetunde ja kui on istuv eluviis nagu minul, siis on see hädavajalik, et selg ja õlad haiget ei teeks. Ja alati saab ka kodus trenni teha, seda ei tohi unustada, kuigi käin spordiklubis, siis aeg-ajalt teen minagi kodus trenni. Alustagem täna...mitte homme. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar